maanantai 5. elokuuta 2013

Nappien vaihto


Ostin lopputalvesta uuden takin keväälle/syksylle jonka tuunausta olen suunnitellut jo pidemmän aikaa. Nyt sitten vihdoin tuli viimeisen puristuksen aika ja sain suunnitelmani tehtyä valmiiksi.


Mielestäni takki näytti alkuperäisine nappeineen hieman tylsältä, se kaipasi väriä. Haluamaani väriä saisi helposti lisättyä napeilla.Olen aikaisemminkin tehnyt nappeja itse joten se ei tuottanut enää ongelmia. Tai noh... Lakanakangas oli hiukan paksua eikä napin takaosaa jaksanut kukaan painaa napintekovälineellä valmiiksi joten piti keksiä oma tekniikka.


Löysin työkalujeni seasta kuvassa näkyvän pienen "jutskan". En tiedä mihin se on alunperin tarkoitettu, mutta siinä on reikä jonka sisälle mahtuu napin kiinnityslenksu. Painoin/hakkasin vasaralla napin taustan kiinni, käyttäen apuna tätä kyseistä "jutskaa". Napin lenksu reikään ja reunat painavat taustan nappiin kiinni.
Voisi tehdä mieli laittaa samaa oranssia kangasta myös vyön sisäpintaan. Halutessani voisin kääntää sen kokonaan oranssiksi tai sitten se vain antaisi pieninä määrinä lisää oranssista väriläiskää.

4 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Mistä olet hankkinut napin päällystysvälineet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ostin nappiaihiot Nappikauppa Punahilkasta, http://www.nappikauppapunahilkka.fi/ , siellä on kaikenlaisia kivoja kankaitakin nappien tekoon sekä muuta pientä ja ihanaa. :)

   Poista
  2. Pitää käydäkin tsekkaamassa, itse olen Punahilkasta tilannut vain laventelia.

   Poista
  3. Käy ihmeessä. Nappiaihioita tilatessa kannattaa olla tarkkana että tulee tilattua haluttua tavaraa, nappeja kun on sekä lenksulla että ilman.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.