torstai 27. kesäkuuta 2013

Kesäinspis

Tulin töistä kotiin, aloin purkamaan kauppakasseja kun Pellava pomppii jalkojeni juureen. Ihmettelin miksi neidin korvat ovat märät, kokeilin ja huomasin niiden olevan mullassa. Seuraavaksi löydänkin kivan sotkun ikkunan alta.

Pellava on alkanut pomppimaan korkeuksiin ja unohdin laittaa tuolin pöydän alle. Pikkuinen oli loikannu tuolin kautta pöydälle ja kukkalaudalle, tiputtanut kaksi kukkaa ja rikkonut kukkaruukut, kastelukannukin oli tippunut. Kasvit on popsittu hyvällä ruokahalulla, yksi kukka luultavasti vielä tervehtyy, mutta muista ei ollut enään oikeastaan mitään jäljellä.


Minulle on tullut taas vaihteeksi kova into tehdä kaikenlaista. Olen suunnitellut ja hankkinut lisäystä sisustukseen(siitä kerron lisää kunhan saan jotain valmiiksi :), ja uutuutena olen innostunut cernit-massoista. Olen tehnyt jo vaikka mitä ja suunnitteilla on vielä lisää. Tässä jo valmistamiani koruja, suurin osa odottaa vielä kiinnitystä itse koruosioihin kuten koukkuihin tai ketjuihin. Yksi ensimmäisiä omasta mielestäni parhaita töitä oli tällaiset kakkukorut. Ihan niin perus juttu mitä vaan cernit-massakorujen maailmasta löytää, mutta mielestäni niin kiva tehdä ja näyttää ihanan makoisilta. :)


 Alussa tuli kokeiltua juttuja jotka epäonnistuivat. Kuitenkin säästeliäänä laitoin epäonnistuneet työt talteen ja keksinkin niille aika nopeasti uuden tarkoituksen. Tein jämistä itselleni työkaluja massan muokkaamista varten.


Olen niin tyytyväinen näihin jäätelöihini! Olivat aika haastava, mutta jotenkin vain sain ne onnistumaan mielestäni todella hyvin. :)


Pikkuinen auto oli vain hassuttelua ja siitä tuli aika hauska Autot-elokuvan autojen kaltainen symppis. Kirjatkin olivat hauska idea ja yllättävän paljon ne kirjoilta näyttävätkin.


Donitseja olen tehnyt kahta kokoa, pienemmät ovat tulossa rannekoruun ja isommat korvakoruiksi.
Vaahtokarkkien molemmat värit olen itse sekoittanut värien puutteessa. Vaalensin tummempia punaista ja sinistä valkoisella massalla. Pienet ovat tulossa rannekoruun. Idea tikkareihin tuli kun sekoitin vaaleampaa punaista ja se oli vielä kivan raidallista. Ihan hauskat niistä tulikin.


Hillakorvikset ovan mielestäni aivan ihanan väriset ja näköiset. :) Mielessä olisi tehdä vähän lisääkin ehkä hiaman eri työtavoin ja muutenkin kuin korviksia. Omput on yksiä ihan ensimmäisiä onnistuneita töitä.Tässä tämmösiä pieniä kokeiluja ja rannekorua varten ajateltuja pieniä juitsuja.

Olen kyllä aika tiukasti koukussa näihin massailuihin. Jos joku tietää miten tai millä näihin massoihin voisi maalata niin että se pysyy niin olisin iloinen siitä tiedosta. :)

Ostin ensimmäiset massani Clas Ohlsonista, olivat semmoisessa paketissa jossa oli useampaa väriä. Pakkaukset oli pienempiä kuin yksittäin myytävät cernitpaketit. Nyt ostin lisää massaa Tiimarista ihan yksittäisinä paketteina ja huomasin että niissä massoissa on ihan tosi suuri ero. En tiedä oliko ne ensimmäiset vain kuivahtaneet vai mitä. Nämä uudet massat ovat todella notkeita ja "kosteita", kaikki sormenjäljet jäävät todella helposti ja ruusunkin kun tein niin palaset tavallaan sulautuivat kiinni. "Vanhat" massat ovat lohkeavaa tyyppiä ja niitä saa pyöritellä hiukan ennen kuin niistä kannattaa mitään alkaa tekemään. En todellakaan tiedä minkälaista massan kuuluisi sitten olla ja olen vähän ihmeissäni. Ehkä seuraavaksi kokeilen etsiä Fimo-massaa ja testaan millaista se on, tuo venyvä ei ole minun suosikkini...


Töissä pääsin ensimmäistä kertaa ikinä kokeilemaan ja tutustumaan hamahelmien ihanaan maailmaan. :) Harmi ettei löydetty sellaista "piikkialustaa" johon helmet saisi kivasti järjestettyä ja pysymään paikoillaan. Tein sitten niin että järjestin helmet pöydälle leivinpaperin päälle lähelle silitysrautaa ja toivoin parasta. Olen ihan tyytyväinen lopputuloksiin, vaikka helmet eivät ihan järjestyksessä pysyneetkään. Autollakin on suu, hih. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.