torstai 4. huhtikuuta 2013

Tuunaa kassi!Nonniin. Mä olen tässä pääsiäisen jälkeen vaihtanut Juseliuksesta Vimmaan joten muutama päivä on ollut vähän jännempää. Vimmassa on kyllä todella mukava henkilöstö ja muutenkin siellä on nyt ollut todella mukava olla.

Meillä oli tänään kassien painantaa Your move-tapahtumassa ja innostuttiin me ohjaajatkin noita hiukan tekemään kun oli taukoa. Meillä oli valmiita finnfoamin paloja joihin ensin kevyesti piirrettiin haluttu kuvio, sitten pisteltiin kynän terällä ja lopuksi vielä yhdistettiin pisteet vetämällä kynää pisteestä pisteeseen. Kuvio kannattaa painaa kunnolla jottei väri tuki kuviota jolloin kuvio ei tule näkyviin kun sen painaa kankaalle. Kuvioita painaessa kassille, tyynyliinalle tms. jossa on useampi kangas päällekkäin kannattaa kankaiden väliin laittaa voi- tai leivinpaperia jottei maalit mene läpi toisellekin kankaalle.Tekstit täytyy tässä tekniikassa tehdä peilikuvana.
Valmis lehti-sabloona.
Valmis mansikka-sabloona.

Kun kaikki halutut kuviot on painettu voi kassin joko antaa kuivua rauhassa tai kuivattaa hiustenkuivaajalla. Kun kaikki maali on kuivanut otetaan pala voi- tai leivinpaperia ja silitetään kassi sen läpi. Maali kiinnittyy kankaaseen ja siitä tulee pesunkestävä kun sitä silittää kolmella(3) pisteellä 2-3minuuttia.

Kannattaa kurkata myös postaukseni vehnäjauhobatiikista.

2 kommenttia:

 1. Enpä ollutkaan tajunnut, että finnfoamia voi käyttää leimasimia -taisin joku aika sitten heitellä pieniä finnfoampaloja poiskin, kun en nähnyt niille käyttöä...jatkossa säilytän kaikki!

  Blogissasi on loistavia tutoriaaleja, onko sinulle ok jos kopsailen ja tulostan niitä oppilaiden käyttöön peruskoulussa? Tarkoitan tuota vehnäjauhobatikkijuttua ja myös avaimenperän solmintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laitan näitä ohjeita ihan sitä varten että joku voisi saada niistä ideoita tai käyttää suoraan sellaisenaan. Mm. tuosta vehnäjauhobatiikista laitoin linkkiä ihan "oikeaankin" ohjeeseen. Eli kyllä saat käyttää näitä koulussasi. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.