tiistai 26. helmikuuta 2013

Levykulho

Kulhon tekeminen on helppoa ja hauskaa.

Olen jo pitkään ihastellut ja halunnut kokeilla tehdä vinyylilevystä kulhon. Nyt se päivä sitten vihdoin koitti ja olen ihan täpinöissäni! Tekeminen oli niin helppoa ja hauskaa että tekisi mieli tehdä monta lisää. Halusin tehdä melko laakean kulhon, joten kovin paljoa noita aaltoiluja ei tullut. Ei se kyllä minua haittaa, joskus vähemmän on enemmän. Ensi kerralla tekisin varmaankin sitten vähän kaposemman ja runsaammin aaltoilevan kipon tai suojaruukun.

OHJEET:
Lämmitä uuni 100-120 asteeseen. Aseta pellille esim. tyhjä tölkki jonka päälle laitat levyn.

Levy alkaa pehmitä melkein saman tien. Odota kunnes levy on lurpahtanut kunnolla, jotta muotoilu onnistuu.

Voit muotoilla levyn käsin, tai asettaa sen vaikkapa toisen kulhon sisälle tai miksei nurinperin olevan päällekin. Levy jämähtää yhtä nopeasti kuin pehmisikin joten ole nopea liikkeissäsi jotta lopputuloksesta tulee halutunlainen.

 Levy itsessään ei oikeastaan kuumene, mutta kannattaa kuitenkin laittaa jotkut sormikkaat varoiksi käteen. Itse laitoin kahdet neulesormikkaat päällekkäin enkä tuntenut lainkaan lämpöä niiden läpi. Levyn pehmeneminen alkaa reunoilta joten kannattaa odottaa rauhassa niin pitkään että se on tarpeeksi keskeltä asti pehminnyt.

Levyjä löytää monilta kirppareilta ja valinnan varaa keskustan tarran väreissä löytyy. Omasta lähikirpparista löytyi levyjä 2eurosta ylöspäin, joten ei kovin hintaviakaan välttämättä ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.