keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Napin teossa

Valmiita nappikorviksia! :)
Pakettini Nappikauppa Punahilkasta saapui ja rupesin heti kokeilemaan miten nappien teko onnistuu tilatuilla tarvikkeilla. Ostin sekä nappien taustat että hatut ja lisäksi pari osaa sisältävän pienen "koneiston"(paremman sanan puutteessa) jolla napin osat kiinnitetään yhteen. Ja tietysti myös joitain kangaspaloja. :)

Tässä nappien tekoon tilaamani tarvikkeet.

Homma ei ollutkaan ihan niin helppo kuin olin luullut. Napin taustan reunat kun ovat samalla mitalla kuin hatun reunat, eli tausta ei millään voi mennä hatun sisälle kankaan kanssa kun ei ilmankaan mene. Jouduin siis muokkaamaan taustoja pihdeillä kapeammiksi. Tämän jokaisen napin kohdalla tehtävä operaatio sai napin teon onnistumaan. En tiedä onko tämä sama ongelma kaikkien nappikokojen kanssa, onko nämä vain huonolaatuisia vai missä vika.

Tausta sekä hattu ovat samankokoiset- ei hyvä.
Kavensin pohjaa nostamalla reunoja enemmän pihtien avulla. Oikealla operoitu ja vasemmalla operoimaton.
Tästä se lähtee! Tarvikkeet esillä ja tekemään.
Kangaspala "nappikuppiin" oikea puoli alaspäin ja napin huppu perään. Leikkaa ylimääräiset kankaat pois ja työnnä reunat napin sisään.
Laita tausta nurinpäin nappikuppiin ja paina lujasti kiinni mukana tulleella kappaleella.
Tää on se kohta jossa tulee ongelmia jos taustaa ei ole operoitu. Osa reunoista menee napin sisään ja loput sen ulkopuolelle eli ei onnistu. :(


 Kaikesta huolimatta sain kuitenkin tehtyä haaveilemiani korviksia päällystetyistä napeista! :) Nappien taustaan liimasin nappikorvisten taustat.

Muoks.
Kokeilin vielä napin tekoa niin että laitan taustan toisinpäin, eli niin että reunat ovat ulospäin. Jouduin silti hiukan painamaan reunoja kapeammalle, mutta muuten onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.