tiistai 29. tammikuuta 2013

Hajuttomuutta ja pupuilua

Taisin aikaisemmin jo hieman paljastaa että olen etsimässä itselle mielekkään kotikutoisen deodorantin ohjetta. Olen nyt sitten aloittanut kokeilun ja saanut aikaan yhden hyvien tuloksien dödön. Tämä pitää ainakin arkielämässä hajut hyvin poissa, liikunnan iloissa en ole vielä kokeillut. Vaikka tämä toimiikin hyvin, ei se ole täysin mielekäs. Haluaisin saada deodoranttini kiinteään muotoon, ainakin partioreissuilla se olisi aikas ihanan kätsy.

Tämänkertainen deodorantti on siis sormin levitettävässä muodossa. Vaikka säilytin seosta jääkaapissa, niin se ei ollut varsinaisesti kiinteää. Kannattaa silti kokeilla.


 Nyt täytyy myöntää että olen hävittänyt ohjeenkin(nolottaa...), mutta en kuitenkaan tainnut laittaa seokseen kuin maissitärkkelystä, ruokasoodaa sekä kookosöljyä. Olisinko laittanut maissitärkkelystä ja ruokasoodaa suhteessa 1/2 ja kookosöljyä sen verran että massasta tuli murotaikinamaista. Seos on kuitenkin tasoittunut ja pehmennyt kiinteähkön voidemaiseksi päivien kuluessa.


Laitoin dödöni purkkiin joka kuuluu tämmöseen suurempaan satsiin matkakosmetiikkarasioita. Ostin paketin Clas Ohlsonilta 8€:lla. Mielestäni hinta oli hyvä ja tähän pakettiin kuuluu hyviä rasioita ja pulloja runsaasti. Mukana on suihkupullo, tavallisia kierrekorkeilla että emulsiokorkeilla(?) varustettuja pulloja. Myös kolmea eri kokoista rasiaa löytyy mukava pino. Rasiat ovat kovaa ja pullot pehmeämpää muovia. Mukana tuli myös tarralappuja joissa englanniksi tekstejä kuten shampoo ja suihkusaippua jne. sekä täysin tyhjiä tarralappuja joihin voi itse rustailla mitä kyseinen pullo tai rasia sisältää. Kätevä paketti kaikenkaikkiaan.


 Kismon kanssa olemme nyt päätyneet häkissä sellaiseen ratkaisuun että pidämme häkin pohjalla puupellettiä hutipisujen varalta. Toivon että pääsemme joskus siirtymään mattoon pohjamateriaalina. Ostin jo toiveikkaana sellaisen tavallisen nelikanttisen kuramaton jonka päällä tavallisesti pidetään kenkiä tai sijoitetaan oven eteen.


 Kismon vessakopassa on nyt myös pesäpurua pelletin kanssa ja sitähän takertuu helposti karvapeppuun jolloin purua leviää koko huusholliin. Tähänkin keksin ratkaisun, laitetaan häkille ovimatto. Ostin Hong Kong:sta kapean suirun kumipohjaista kuramattoa. Kuramattoon jää todella hyvin kaikki purut. Mitä nyt välillä kyllä löytyy jokunen puru muualtakin, mutta se on niin vähäistä että täytyy hehkuttaa. :)

2 kommenttia:

 1. Minullakin on deodorantin metsästys käynnissä. Ruokasooda kainalot eivät siedä yhtään ja muut dödöt jossa on save värjää vaaleat vaatteet. Eli tällä hetkellä käytän talkkia tai kookosöljyä.

  Ja toinen iso ongelma on Allu-kanin häkki. Sille ei voi laittaa puruja tai pellettejä koska ne ovat kaikki viidessä minuutissa lattialla ja häkki on ihan tyhjä. Matot se syö enkä enää uskalla pitää semmoista kun pelkään että se saa tukoksen suoleen. Ainoa joka nyt käy on pyyhe tai viltti. Nekin on aina pienessä mytyssä ja Allu nukkuu häkin muovipohjalla silloin kun se joutuu olemaan häkissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin myös jossain vaiheessa pelkkää kookosöljyä, mutta huonoin tuloksin. Silloin oli kyllä kuuma kesä ja työ oli hyvin fyysistä. Minulla ei vielä ole ollut ongelmia tuon ruokasoodan kanssa. Oletko kokeillut näitä mineraalisuolakiviä? Mulla on pieni juttu niistäkin ja löytyy luonnonkosmetiikka tunnisteen alta.

   Hmm.. Pureskeleeko Allu matot myös siitä keskeltä vaiko vain reunoilta? Voisikohan niitä reunoja jotenkin koittaa saada peittoon, mutta mitenköhän se onnistuisi. Mitenköhän sellainen muovinen kenkäalusta pienin reunoin toimisi? Olen ihan alkaja vasta näissä kani asioissa niin en oikein osaa mitään muita ideoita enään antaa, olet aika hyvin jo kokeillut kaikenlaista.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.