maanantai 26. marraskuuta 2012

Materiaalit kiertoon!

Askartelussa voi hyödyntää melkein mitä vain pikku sälää ja jämätarvikkeita ja nyt nämä olisi tarkoitus laittaa kiertoon niitä tarvitseville.

Kangastilkkuja ja vanujämiä voi käydä kyselemässä esimerkiksi suoraan verhoomoilta. Monet antavat varmasti mielellään ainakin kangastilkkuja ja juuttikankaan tilkkuja askartelukäyttöön. Pitää vain muistaa että verhoilukankaat ovat enimmäkseen paksua ja kestävää kangasta jota pikkulasten sakset eivät leikkaa. Myös vanhoja kierrejoustimia voi käydä kyselemässä ja jos oikein tutuksi pääsee niin voi pyytää laittamaan syrjään tai ilmoittamaan kun sellaisia ilmaantuu. Joustimet ovat melko paksua rautalankaa joiden poikkaisemiseen tarvitaan melko järeät pihdit. Joustimia on toki myös eri vahvuisia ja kokoisia, mutta suurin osa niistä on kuitenkin istuimiin tarkoitettuja ja melko samanlaisia. Myös vaahtomuovisilppua löytyy usein, mutta hiemankin isommista kappaleista saattaa joutua jo maksamaan, sillä monet laittavat ne säästöön tulevia pieniä projekteja varten vaahtomuovin hintavuuden takia. Rautalankoja, kuten alla olevassa kuvassa, saattaa myös löytyä. Niitäkin on hieman eripaksuisia, mutta melko usein suht paksua ja kovaa. Nämä ovat myös vanhoista purettuja. Lankoja pystyy jonkin verran vääntelemään käsin, mutta terävät kulmat vaativat jo jonkinlaista työvälinettä.

Tässä näkyy jotenkuten minkälaisia joustimia verhoomoilta enimmäkseen löytyy.
Facebookissa on hieno sivusto jossa laitetaan kiertoon monenlaisia tarvikkeita tölkin nipsuista kahvipaketteihin. Käy kurkkaamassa Materiaalitoria ja liity.

Pääkaupungin kierrätyskeskuksella on myös Näprä Ilmaistukku josta voi maksutta hakea kaikenlaista tarviketta. Palvelu on tarkoitettu kaikenlaisille ei-kaupallisille tahoille.

Jotkut askartelijat ja käsityön harrastajat laittavat kaikenlaisia kangastilkkuja, lakajämiä jne myös kirppareille, joten kannattaa myös seurata niitä. Myös kaikilta tutuilta ja kouluilta voi kysellä. Ammattikouluilla ainakin tulee kaikenlaista hukkaa, enkä usko että kauheasti pihtailevat jos siellä käy kysymässä ja selittämässä mihin tarvikkeet ovat tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.