torstai 9. elokuuta 2012

Ravitseva suklainen kasvonaamio

Löysin Olotilan sivuilta Strömsön ihanan suklaisen kasvonaamion reseptin ja pakkohan sitä oli kokeilla. :) Naamiosta tuli ihanan viileä jääkaappikylmän kerman ansiosta ja jälkeen päin iho tuntui ihanan ravitulta. Yleensä kasvoni tuntuvat kireiltä pelkällä vedelläkin huuhdeltaessa, mutta naamion jälkeen sitä tunnetta ei tullut. Suosittelen siis varsinkin kuivaihoisille!

Itse jättäisin ensi kerralla kaurahiutaleet pois sillä hiutaleet meinasivat koko ajan tippua kun laitoin naamiota kasvoille. Hunajakin minulla oli aivan tavallista eikä juoksevaa ja hyvä tuli, kunhan sekoittaa sen hyvin. Tuon kermankin saa hyvin vaahtoutumaan pelkällä lusikalla eli mitään vatkaimia ei välttämättä tarvitse tämän takia sotkea. Tuosta reseptistä riittää hyvin ainakin kahteen ellei jopa kolmeen kertaan, riippuu kuinka runsaasti sitä haluaa kasvoilleen laittaa.

Kaakaojauheessa on ihon ikääntymistä hidastavia antioksidantteja, kaurahiutaleet puhdistavat lempeästi, hunaja ravitsee ja pehmentää ihoa ja kermasta saa hyödyllistä rasvaa iholle.

Näitä tarvitset:
0,5 dl kuohukermaa
2 rkl kaakaota (tummaa leivonnassa käytettävää)
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl hienonnettuja kaurahiutaleita

1. Sekoita vatkaamaton kerma, hienonnetut kaurahiutaleet, hunaja ja kaakao kulhossa.
2. Vatkaa seosta, kunnes kerma on vaahtoutunut.
3. Levitä kasvoille ja pidä n. 10-15 min.
4. Huuhtele hyvin kädenlämpöisellä vedellä.

Seos säilyy jääkaapissa n. viikon. Jämäkköityy säilytettäessä, mutta sitä voinee tarvittaessa ohentaa kermalla tai vaikka tavallisella maidolla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.