torstai 30. elokuuta 2012

6 vinkkiä huulipunan käyttöön


 Neitssä, taas kerran, pyöriessäni törmäsin amerikkalaisnaisen pitämään blogiin Say Yes To Hoboken. Tällä oli listattuna 6 hyvää kikkaa huulipunan käyttöön ja lähinnä sen kestoon liittyen. Mielestäni ne olivat niin hyviä että ajattelin nyt jakaa ne myös täällä. :)


1. Huulipunan jäljet lasin reunalla. Nuolaise huuliasi tai lasin reunaa ennen kuin juot niin huulipuna ei tartu lasiin.

2. sekoita sävyjä. Et tarvitse monen montaa eri sävyä vaan voit myös sekoitella jo olemassa olevia. Laita alle tumman punaista ja päälle vaaleampaa pinkkiä niin saat tumman pinkin sävyn. Voi tietysti käyttää muillakin väreillä. ;)

3. Mattainen puna. Saat punastasi mattapintaisemman kun laitat ensimmäisen kerroksen päälle puuteria ja laitat uuden kerroksen punaa.

4. Tee se itse huulikiilto. Tuputtele huulillesi haluamasi sävyistä punaa jonka päälle levität huulirasvaa punan tasoittamiseksi ja kiillon aikaan saamiseksi. Halutessasi voit laittaa lisää punaa huulirasvankin päälle jos väri jää liian vaaleaksi.

5. Värjää huulien rajauskynällä koko huuli ennen huulipunan laittoa. Puna kestää kauemmin. Rajauskynän ja punan kannattaa olla sävy sävyyn tai ainakin lähestulkoon.

6. Katkenneen huulipunan korjaus. Ota itse huulipuna käteen paperin palalla jottet suttaa käsiäsi. Sulata punan katkennutta päätä tulitikulla ja liitä takaisin hylsyssä olevaan punaan.

Olen jostain kuullut myös että huulipunan katkettua sen voisi sulattaa vesihauteessa ja sitten kaataa takaisin hylsyyn. Aivan kuin tekisi huulirasvaa itse. Tätä kokeillessa kannattaa ottaa hylsystä kaikki puna pois ja vesiauteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.